INNOVACIÓ

Caixers accessibles

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

04 Gener, 2010


De tots els caixers de ”la Caixa”, més de 8.000 disposen de teclats adaptats per a persones amb dificultats visuals, d’aquesta forma no han de dependre de ningú més per realitzar les seves operacions més habituals als caixers de “la Caixa”.

Actualment, “la Caixa” disposa de dues operatives especials als seus caixers per a les persones amb dificultats visuals.

Mitjançant el menú 1111, les persones amb dificultats visuals poden adaptar la visualització de la pantalla perquè es vegi en blanc i negre, amb més contrast i amb les lletres i números una mica més grans. A aquestes pantalles s’accedeix abans d’introduir la llibreta o la targeta de l’entitat, d’una forma senzilla i ràpida: només cal teclejar “1” i, a continuació, teclejar “1” quatre vegades més. Les operatives disponibles en aquest menú són reintegrament, extracte i ingrés.

Per un altre costat, amb el menú 2222, i a través de la lectura tàctil del teclat numèric en sistema braille permet a les persones invidents accedir a les operatives bàsiques del caixer, com reintegrament, extracte, ingressos, consulta de saldo, compra de títols de transport i recàrrega de telèfon mòbil. Les pantalles es complementen amb àudio amb la mateixa informació que apareix escrita a la pantalla.

Accepto les condicions d'ús.