ECONOMIA

MicroBank: els microcrèdits creixen a Europa

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

20 Maig, 2010


Els microcrèdits s’estan convertint en una important fórmula de finançament per a les bones idees. Recentment, el CosmoCaixa de Barcelona ha acollit un debat internacional en què han participat entitats d’Europa, d’Amèrica i del Japó. L’objectiu era exposar diferents experiències mundials sobre el desenvolupament de les microfinances.

La jornada va estar presidida per Sa Majestat la reina Sofia, que ha mostrat en varies ocasions el seu interès pels microcrèdits. Durant la conferencia inaugural, el director general de “la Caixa”, Joan Maria Nin, va fer un balanç positiu dels resultats del projecte més destacat que actualment existeix a Europa en aquesta àrea:

MicroBank és un banc exclusivament especialitzat en microfinances. En els seus primers anys de funcionament, ha concedit 65.704 crèdits a emprenedors i famílies per un import de 423,4 milions d’euros. Gestiona diàriament 130 operacions amb un import mitjà de 6.440 euros.

Nin va destacar el recolzament que MicroBank ofereix al foment de l’activitat productiva i a la creació d’ocupació laboral “en un moment en què la seva activitat és molt necessària”. De fet, segons un estudi elaborat per l’escola de negocis ESADE, la tasca de MicroBank ha ajudat a crear 22.000 llocs de treball. Cinc de cada sis projectes finançats per l’entitat han tingut èxit i continuen funcionant. MicroBank.

Accepto les condicions d'ús.