INNOVACIÓ

IkerChem, Premi EmprenedorXXI

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

22 Juny, 2010


L’empresa IkerChem ha guanyat la quarta edició del Premi Emprenedor XXI, promogut per “la Caixa” i co-atorgat per l’Empresa Nacional d’Innovació (ENISA).

IkerChem és una empresa de Guipúscoa del sector químic-farmacèutic i té com a principal activitat el disseny i desenvolupament de noves entitats químiques d’alt valor afegit amb aplicacions en tractaments oncològics.

Les altres dues empreses finalistes han estat la valenciana Kanteron i la madrilenya Bubok. L’empresa Kanteron es dedica a dissenyar solucions tecnològiques lliures d’alt rendiment al sector sanitari, mentre que Bubok és una editorial d’autopublicació de llibres.

IkerChem ha obtingut un premi de 30.000 euros; la segona empresa, 15.000 euros; i la tercera, 10.000 euros. Aquestes quantitats s’acumulen a les percebudes per haver guanyat la fase autonòmica. A més, el guanyador i els finalistes participaran en un programa de la Universitat de Cambridge on participants del MBA desenvoluparan un treball de consultoria estratègica en aquestes empreses.

Els guanyadors autonòmics del Premi EmprenedorXXI amb Isidre Fainé, president de “la Caixa”; Joan Maria Nin, director general de “la Caixa”; i Marcelino Armenter, director general adjunt executiu de “la Caixa”.

En aquesta quarta edició del Premi EmprenedorXXI han participat un 24% més d’empreses que en l’anterior convocatòria, el que reflecteix la creixent acceptació que tenen les empreses innovadores. Destaquen, entre les 372 empreses que han participat, els sectors de les TIC, serveis, biotecnologia i Internet.

Accepto les condicions d'ús.