SOSTENIBILITAT

100 estudiants universitaris estudiaran un màster gràcies a les beques de “la Caixa”

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

23 Juliol, 2010


Havent passat ja el curs escolar 2009-2010, molts estudiants planifiquen continuar la seva formació a través d’un màster universitari de cara al curs vinent. Aviat s’obriran els famosos períodes de matriculació, i en aquest sentit, l’Obra Social de “la Caixa” hi té molt a veure: fins a un total de 100 universitaris d’arreu de l’Estat han estat seleccionats per l’entitat financera en la cinquena convocatòria del seu Programa de Beques per a estudis de màster a Espanya. La dotació total s’eleva fins als 2,8 milions d’euros.

Fins a dia d’avui, el Programa de Beques ha permès a 524 joves cursar estudis de màster en universitats de tot l’Estat. El cost mitjà per beca ascendeix en aquest programa a 29.750 euros. Enguany, es van arribar a rebre 844 candidatures per entrar a la convocatòria. Dels 100 seleccionats, 55 són dones i 45 homes.

El mateix president de “la Caixa”, Isidre Fainé, el passat mes d’abril va lliurar els diplomes acreditatius de la convocatòria de 2009 als candidats seleccionats. L’acte, que es va dur a terme al CaixaForum de Madrid, va comptar amb la presència del director general de la Fundació “la Caixa”, Jaume Lanaspa.

Entre les especialitats acadèmiques amb més demanda entre els alumnes becats de 2009, destaquen sobretot les de Biologia i Enginyeria, seguides de Dret i Arquitectura.

Els centres que reben més estudiants becats per “la Caixa” són la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), la Universitat Complutense de Madrid (UCM), la Universidad de Deusto i la Universidad de Navarra.

El rigor en el procés de selecció, el volum i la importància econòmica reafirmen el programa de beques de “la Caixa” com a un dels més importants dels finançats per institucions privades de la Unió Europea. No obstant, més enllà de la dotació econòmica, els becaris reben una atenció integral i passen a formar part d’una xarxa social: l’Associació de Becaris de “la Caixa”.

Accepto les condicions d'ús.