INNOVACIÓ

Més de 11.000 empreses participen al programa Incorpora

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

03 Setembre, 2010


Ja són 11.716 empreses espanyoles les que han contractat a persones en risc o situació d’exclusió social a través d’Incorpora, el programa de foment de l’ocupació de l’Obra Social “la Caixa”, des de l’inici del projecte, el 2006.
El programa Incorpora té com a principal objectiu posar en contacte a les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral amb la fi de crear un clima d’entesa entre ambdues que promogui oportunitats per a les persones que més les necessiten.
Aquest programa de l’Obra Social “la Caixa” ha facilitat un lloc de treball a més de 27.000 persones en risc d’exclusió social a Espanya. Incorpora fomenta la inserció a l’empresa de persones amb especials dificultats per trobar una feina, com un mecanisme per lluitar contra la seva exclusió social. La iniciativa compta amb la col·laboració de 245 entitats de tota Espanya dedicades a la integració sociolaboral de diferents col·lectius.
Una figura clau en aquest projecte són els tècnics d’inserció laboral, que s’encarreguen del seguiment del procés de formació del futur empleat, l’acompanyament laboral de les persones inserides i la solució dels possibles conflictes que puguin sorgir en l’àmbit professional.

La principal aportació d’Incorpora és que planteja un concepte innovador de la integració laboral de persones en risc o situació d’exclusió, perquè reuneix en un mateix model la xarxa d’entitats socials i la xarxa solidària d’empreses.
Aquesta iniciativa és una de les prioritats estratègiques de l’Obra Social “la Caixa”, que ha destinat quasi 50 milions a aquest projecte des de l’any 2006.

Accepto les condicions d'ús.