INNOVACIÓ

L’ accessibilitat, tema estrella del primer Fòrum Europeu d’Innovació en caixers automàtics

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

19 Abril, 2011


CaixaForum Barcelona va acollir la primera edició del Forum Europeu d’lnnovació en caixers automàtics, el passat 12 d’abril. L’acte, organizat per l’ATMIA (Associació Internacional de la Indústria de Caixers Automàtics) i impulsat per ”la Caixa”, va comptar amb la participació de les principals empreses que estan desenvolupant projectes d’innovació en aquest sector.

Primera edició del Forum Europeu d’lnnovació en caixers automàtics

El tema central d’aquesta primera edició ha estat el de l’accessibilitat. La Comissió Europea té entre els seus principals objectius la definició d’una regulació europea sobre l’accessibilitat de persones amb algun tipus de discapacitat als caixers automàtics. En un entorn europeu d’envelliment progressiu de la població, aquesta qüestió cobrarà cada vegada una major importància.

”la Caixa” ve realitzant un gran esforç per adaptar totes les operatives al màxim nivell d’accessibilitat. En aquest sentit, en 2006 es va adherir a la proposta de normativa d’accessibilitat en caixers realitzada per la Fundació Barcelona Digital. Actualment, el 85% de les oficines de ”la Caixa” són accessibles i el 60% dels seus caixers automàtics incorporen prestacions d’accessibilitat com alt contrast, vídeos informatius en llengua de signes, opcions guiades per veu per a persones cegues i menús fàcils.

Accepto les condicions d'ús.