INNOVACIÓ

1r Fòrum d’inversió conjunt Caixa Capital Risc i Wayra

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

27 Febrer, 2012


 ”la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, va signar el 13 de febrer passat un acord amb Wayra per impulsar la iniciativa emprenedora a Espanya. Wayra és una iniciativa de Telefónica España, l’objectiu de la qual és impulsar la innovació i els nous talents en l’àmbit d’internet i les noves tecnologies.

Coincidint amb la Wayra Week de Barcelona, es va fer el passat dimarts 21 de febrer el 1r Fòrum d’inversió, en el qual 10 empreses en fase inicial van presentar els seus projectes davant d’una comunitat inversora. Algunes de les start-ups actualment accelerades a l’Acadèmia Wayra Madrid van ser al fòrum d’inversors. A més, també hi van ser presents alguns dels projectes invertits des de Caixa Capital Micro per cercar noves rondes de finançament. Aquests fòrums tindran una periodicitat semestral i se celebraran a Madrid i Barcelona.

1r fòrum d’inversió a la Wayra Week Barcelona2012

Les empreses que van participar en aquest primer fòrum, majoritàriament, tenen menys de 2 anys d’activitat i operen en el sector de les tecnologies de la informació i internet:

  • Labtrip: aplicació mòbil que permet a l’usuari crear-se una guia turística amb tota la informació necessària per visitar una ciutat.
  • iforTV: centrada en el desenvolupament tecnològic per mesurar i analitzar l’audiència televisiva.
  • Super Truper: aplicació per al mòbil que permet comparar preus de supermercats on-line mitjançant l’escaneig per codi de barres.
  • Buscounviaje.com: ha desenvolupat un “inspirador de viatges”. És a dir, un motor de cerca intel·ligent configurat per al sector turístic capaç d’oferir el millor viatge per a cada usuari a partir d’un conjunt de requisits/característiques que defineixen el viatge en conjunt.
  • WIRS: està desenvolupant una solució de rehabilitació per a centres mèdics i també per a ús particular. La solució es basa en sensors connectats a una plataforma software que avalua els moviments i ofereix al pacient una experiència de joc.
  • iMicroQ: spin-off de la URV centrada en el desenvolupament, producció i màrqueting de kits de detecció de patògens i toxines. El primer kit és un detector de salmonel·la.
  • Mobecpoint: desenvolupament i comercialització d’estacions de superfície de recàrrega per a motocicletes elèctriques en àrees urbanes i monitorització del sistema.
  • Emtrics: plataforma per fer sondejos breus al punt de venda.
  • Impok: xarxa social i eines per gestionar carteres d’inversió.
  • TEDCas: ús de la tecnologia Kinect de Xbox per gestionar les aplicacions informàtiques en una sala d’operacions.

Quant a Caixa Capital Risc

Caixa Capital Risc és la societat gestora d’empreses de capital risc de ”la Caixa” que inverteix en companyies espanyoles innovadores amb un elevat potencial de creixement i les acompanya en les diferents etapes de desenvolupament.

Amb un volum de 50 milions d’euros, inverteix en el capital d’empreses innovadores mitjançant 3 vehicles: Caixa Capital Micro, Caixa Capital Biomed i Caixa Capital TIC.

Caixa Capital Micro és un vehicle que inverteix imports de 50.000 € en els fons propis d’empreses innovadores creades recentment a través de préstecs participatius amb una opció temporal de capitalització. Des del llançament, el desembre del 2010, Caixa Capital Micro ha invertit en 36 projectes i s’han desemborsat més de 2 milions d’euros.

Accepto les condicions d'ús.