ECONOMIA

L‘Obra Social “la Caixa” invertirà 1,8 milions en recerca científica d’excel·lència

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

01 Juny, 2012


Enguany, l’Obra Social ”la Caixa” destinarà un total de 1.800.000 € al Programa RecerCaixa, dels quals 1.700.000 es destinaran a finançar els projectes seleccionats a la convocatòria de Projectes de Recerca 2012. El màxim de finançament que pot rebre un projecte, inclòs l’overhead institucional, és de 100.000€.
El programa RecerCaixa ha obert la seva tercera convocatòria d’ajuts a la recerca. Els àmbits en què es poden presentar els treballs van des de les ciències socials i les humanitats fins a les ciències de la salut.
La convocatòria persegueix principalment dos objectius: impulsar la recerca científica d’excel·lència al nostre país i apropar la ciència a la societat, fent-la partícip dels avenços de científics i dels beneficis humans i socials.
A la convocatòria s’hi podrà presentar qualsevol investigador doctor, amb contracte estable amb una universitat o centre de recerca, públic o privat, radicat a Catalunya. Les sol·licituds es faran a través del portal web de RecerCaixa a partir del 21 de maig i fins al 17 de juny, ambdós inclosos.
Per a més informació, consulta les bases de la convocatòria.
RecerCaixa és un programa d’impuls a la recerca científica d’excel·lència a Catalunya promogut per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i l’Obra Social ”la Caixa”.
Aquesta iniciativa es va posar en marxa l’any 2010 amb una convocatòria d’ajuts a la recerca amb la intenció d’impulsar els millors projectes de recerca dels grups i els investigadors que treballen a Catalunya, procedents tant d’universitats públiques i privades com de centres de recerca.
A la convocatòria RecerCaixa 2011, s’hi van presentar 293 sol·licituds de 61 institucions, i es van seleccionar 23 projectes. La gran qualitat científica dels projectes i la quantitat de propostes presentades van fer que la convocatòria fos altament competitiva. Els àmbits en què es poden presentar els treballs van des de les ciències socials i les humanitats fins a les ciències de la salut.
Si vols veure els projectes seleccionats en la convocatòria 2011, consulta:
Accepto les condicions d'ús.