SOSTENIBILITAT

L’Obra Social “la Caixa” impulsa una aliança per lluitar contra la pobresa infantil

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

16 Juliol, 2012


El director general de la Fundació “la Caixa”, Jaume Lanaspa, i el director de l’Àrea d’Integració Social de la Fundació “la Caixa”, Marc Simón, han presentat a CaixaForum Madrid una aliança estratègica contra la pobresa infantil que aglutina el sector privat, l’administració pública i el tercer sector de les onze ciutats espanyoles amb una concentració més gran de pobresa infantil i les seves respectives àrees metropolitanes (Barcelona, Bilbao, Madrid, Màlaga, Sevilla, València, Palma de Mallorca, Múrcia, Saragossa, Santa Cruz de Tenerife i Las Palmas de Gran Canària).

CaixaProinfànciaCoordinades per l’Obra Social ”la Caixa”, les 342 entitats socials d’aquestes ciutats són les encarregades de desenvolupar el programa CaixaProinfància a cada zona, i, en col·laboració amb els ajuntaments, identificar i analitzar de manera conjunta la distribució territorial de les situacions de vulnerabilitat social i risc d’exclusió que afecten els menors i les famílies. L’aliança respon a l’evidència que aquestes situacions requereixen, més enllà de l’atenció de les necessitats puntuals, un plantejament global d’actuació que incideixi de forma integral en la transformació i la millora de la realitat de la infància i la família.

Un dels objectius fonamentals de CaixaProinfància és garantir la promoció socioeducativa del menor, entenent que d’aquesta en depèn, en bona mesura, el seu benestar futur. L’Obra Social “la Caixa” també treballa per contribuir a millorar la renda familiar facilitant l’accés a béns bàsics (alimentació, productes d’higiene, equipament escolar, ulleres i audiòfons).

Des de la posada en marxa de CaixaProinfància l’any 2007:

  • el programa ha atès un total de 191.775 nens i 112.056 famílies
  • “la Caixa” ha invertit més de 179 milions d’euros en el programa

Més informació de l’aliança estratègica contra la pobresa infantil a la Sala de Premsa de l’Obra Social ”la Caixa”

Accepto les condicions d'ús.