INNOVACIÓ

“la Caixa” porta a Silicon Valley els 17 emprenedors espanyols més innovadors del 2012

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

07 Desembre, 2012


Durant una intensa setmana de visites a empreses emblemàtiques, com Google, Softonic, IBM, Microsoft, la NASA i Pzifer, entre d’altres, a més d’institucions de prestigi, com la Universitat de Stanford, i actes de networking i fòrums d’inversió; els disset emprenedors seleccionats, un de cadascuna de les comunitats autònomes, van participar, del 26 de novembre a l’1 de desembre, del pont tecnològic que, a Silicon Valley, impulsem perquè empreses espanyoles puguin conèixer el major pol d’innovació a nivell mundial.

La selecció dels participants es va realitzar a través del Premi EmprenedorXXI, una de les convocatòries de referència per a emprenedors a Espanya que co-atorguem amb ENISA (Empresa Nacional d’Innovació), i a Silicon Valley ens en vam emportar a tots els guanyadors en la categoria d’empreses de recent creació (amb menys de dos anys de trajectòria) de l’edició del 2012.

Els guanyadors territorials de la categoria emprensXXI, a la seu de Google a Mountain View (Califòrnia)

Reinventar-se contínuament

L’objectiu d’aquest pont tecnològic a Silicon Valley va ser realitzar una prospecció de mercat, analitzar les oportunitats comercials i conèixer un ecosistema únic al món, així com tenir accés a persones i empreses líders. Igualment, aquesta experiència, que pretén desmitificar l’accés al mercat americà per a empreses europees, va plantejar nous enfocaments a les estratègies comercials dels actuals o futurs projectes, o la necessitat de reinventar-se contínuament.

Contacte amb líders tecnològics mundials i espanyols assentats als EUA

A més, els emprenedors van tenir la possibilitat de conèixer altres espanyols que ja s’han instal·lat als Estats Units. En aquest sentit, durant la setmana van compartir xerrades i esdeveniments de networking amb María Alegre, fundadora de Chartboost, que desenvolupa una plataforma de jocs, o touristeye.com, recentment seleccionada pel “500startups”; amb el barceloní Ricard Garriga que des de fa vuit mesos treballa a Younoodle; amb Elies Campos, que va exportar des de Barcelona l’aplicació FastDove, que permet gestionar comunicacions amb SMS de manera fàcil i ràpida; o amb Bernardo Hernández, un dels principals directius de Google, propietari de la consultora StepOne, que gestiona el Spain Tech Center, una incubadora de més de 20 empreses.

Els emprenedors seleccionats també van visitar a directius amb una llarga experiència professional al país, com Joaquim Trias, que ha portat a quatre de les seves empreses al NASDAQ; Jaume Pons, un dels vicepresidents de Pfizer; o Santiago Arañó, director de Softonic als Estats Units.

A més, pots veure una selecció de les fotografies del viatge a Silicon Valley dels 17 guanyadors del Premi EmprenedorXXI (Pinterest de ”la Caixa”)

Accepto les condicions d'ús.