INNOVACIÓ

Pont tecnològic a Silicon Valley per a 18 ‘start-ups’ espanyoles

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

12 Novembre, 2013


Divuit emprenedors, seleccionats entre les empreses que ja han rebut inversió per part de Caixa Capital Risc, o que han estat guardonades amb els Premis EmprenedorXXI, van gaudir la setmana passada d’un viatge al primer pol de la innovació mundial, Silicon Valley.

“la Caixa” porta a 18 emprenedors espanyols a Silicon Valley

Durant els quatre dies que va durar l’estada, els participants van visitar empreses tan genuïnes com Microsoft, Google, Motorola, Hitachi, Oracle, PayPal, IBM o la Universitat de Stanford. També empreses espanyoles que han desembarcat a San Francisco per quedar-s’hi, com Softonic o PasswordBank.

Amb aquesta iniciativa, ”la Caixa” impulsa les start-ups tecnològiques i dóna suport als emprenedors en la recerca de mercats, sectors i persones que poden ser elements clau per al desenvolupament de la seva empresa, a la vegada que contribueix a desmitificar les dificultats que puguin tenir els emprenedors espanyols per accedir al mercat nord-americà.

Els participants van tenir l’oportunitat de conèixer històries personals d’emprenedors com la de Roger Casals, que va fundar el 2008 la companyia PasswordBank, especialitzada en el disseny de programes de seguretat en la xarxa, absorbida el mes de juliol passat per Symantec; Eneko Knorr, que fa 3 anys que és a Silicon Valley amb Ludei, que desenvolupa jocs HTML5; o Santiago Arañó, CEO de l’Amèrica del Nord i recentment nomenat VP d’Innovació a Softonic, que va comentar la importància de la internacionalització per al desenvolupament de la companyia. També van visitar l’Spain Tech Center, que desenvolupa programes d’acceleració per a empreses espanyoles que es vulguin instal·lar a la Vall.

Aquesta activitat forma part del programa d’acompanyament que desenvolupa Caixa Capital Risc amb l’objectiu de dotar de contactes internacionals les empreses innovadores amb un alt potencial de creixement. El programa també compta amb una missió comercial a Tel Aviv (Israel) prevista per al mes de desembre.

Accepto les condicions d'ús.