ECONOMIA

Perspectives econòmiques per al 2014

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

10 Gener, 2014


El balanç de les dades econòmiques més recent apunta que el 2014 serà l’any de la tornada al creixement, afirma el president del Grup ”la Caixa”, Isidre Fainé. La recuperació va començar el tercer trimestre del 2013, amb un lleuger avanç del PIB del 0,1% intertrimestral.

PIB

El 2014, es preveu que cap dels principals països estarà en recessió. Tanmateix, els riscos persistiran i aniran lligats a la gestió de la política econòmica i, especialment, a la retirada dels estímuls monetaris introduïts durant els últims anys.

  • Els països emergents més importants continuen mantenint el vigor exhibit durant els darrers anys, i els països avançats han aconseguit consolidar una gradual, però ferma, recuperació econòmica.
  • A la zona euro, Alemanya seguirà liderant la sortida de la recessió, amb el suport dels països perifèrics, l’activitat dels quals mostra signes de millora.
  • A Espanya, l’impuls que fins ara procedia, bàsicament, del sector exterior es comença també a percebre en alguns components de la demanda interna.

Si el canvi de cicle es consolida, a mitjans d’any ja es podria registrar una taxa de creixement interanual positiva de l’ocupació.

La continuïtat d’unes condicions monetàries laxes refermarà l’estabilització dels tipus interbancaris, fet que hauria de facilitar l’accés al crèdit.

En definitiva, hem deixat enrere les pitjors dificultats de la recessió i les tensions financeres.

Pots llegir més informació sobre perspectives 2014 a l’Informe Mensual de desembre de ”la Caixa” Research.

Ja pots llegir el nou Dossier de l’Informe Mensual de gener 2014

Accepto les condicions d'ús.