INNOVACIÓ

De l’smartphone a la “wearable technology”

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

12 Juny, 2014


L’avanç de la tecnologia és imparable, des d’ulleres connectades a internet a sabatilles intel·ligents que mesuren el nostre entrenament esportiu. No fa molt temps aquest tipus de dispositius eren propis de pel·lícules de ciència ficció més que del nostre dia a dia. El desenvolupament i la innovació han fet que la “wearable technology” sigui ja una realitat cada vegada més freqüent en la nostra vida diària.

La coneguda “tecnologia portable” o “wearable technology” consisteix en dispositius electrònics que s’incorporen al nostre cos i interactuen amb nosaltres i altres dispositius per fer una funció específica. Els més comuns són l’SmartWatch i polseres (al canell) o la roba i sensors d’activitat (al cos).

El futur de la “wearable technology” és molt prometedor. De fet, ja s’està parlant d’una revolució similar a la dels smartphones. Les previsions de l’IDC auguren que en els propers 4 anys les seves vendes globals es multiplicaran per 500.

Una oportunitat que no volen deixar escapar les empreses especialitzades en el sector dels dispositius electrònics, que ja han començat a llançar els seus primers productes. Tots tenim al cap les famoses Google Glass. Tampoc no podem oblidar que, fa poc més d’un mes, Amazon va llançar dins del seu web una secció dedicada a la venda d’aquesta tecnologia.

La nostra experiència en la “tecnologia portable”

A ”la Caixa”, dins la nostra aposta per oferir als nostres clients productes i serveis innovadors que els ajudin a fer les operacions habituals de manera senzilla i eficaç, hem desenvolupat dues aplicacions, una per a Google Glass i una altra per a l’SmartWatch 2 de Sony. D’aquesta manera, consultar l’evolució de l’IBEX 35 o localitzar oficines són operacions que es poden fer en qualsevol moment i a qualsevol lloc.

Com podem veure, la “wearable technology” ja no la trobem només al cinema, sinó a la nostra vida quotidiana. Així mateix, cada vegada són més els esdeveniments sobre noves tecnologies i dispositius electrònics que dediquen una atenció especial a aquesta tecnologia. L’últim és la nostra trobada FinAppsParty 2014, que se celebrarà a l’octubre d’aquest any i que estarà dedicada exclusivament a la “tecnologia portable”, tal com es va anunciar fa uns dies durant l’esdeveniment BDigital.

Accepto les condicions d'ús.