INNOVACIÓ

10 curiositats que potser no saps d’Internet

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

15 Maig, 2015


10 curiositats sobre Internet – Dia d’Internet

Recordeu com era abans el món sense Internet? A dia d’avui, costa imaginar-ho. El proper 17 de maig se celebra el Dia d’Internet, una jornada que pretén donar a conèixer les possibilitats de les noves tecnologies per contribuir al progrés de la societat.

Amb motiu d’aquesta efemèride, avui a ”la Caixa” volem compartir 10 curiositats que potser no sabies d’Internet:

1. Internet ha estat el mitjà que s’ha popularitzat més ràpidament. Per arribar a un públic de 50 milions, la ràdio va necessitar 30 anys; la televisió, 13; la televisió per cable, 10; i Internet, només 5 anys.

2. El país amb la connexió mitjana més alta del món és Hong Kong (70,92 Mbps), seguit de Singapur (53,71 Mbps). La meitat dels països del top 10 se situen a Àsia: els esmentats Hong Kong i Singapur, a més de Corea del Sud, Japó i Macau.

3. Segons un informe de l’ONU publicat el 2011, l’accés a Internet és un dret humà bàsic. Segons aquest organisme internacional, la World Wide Web ha donat a milers de persones de tot el món la possibilitat de comunicar les seves idees i provocar canvis en les seves societats.

4. Dels 7.300 milions de persones que viuen al nostre planeta, s’estima que 2.400 milions, és a dir, el 37,7% de la població mundial, utilitza Internet. Aproximadament el 70% dels usuaris naveguen pel web cada dia.

5. A Espanya, la connexió mitjana és de 19,07 Mbps. En el rànquing, el nostre país es troba en el lloc número 37.

6. El primer ús de l’arrova es va registrar el 1971. Va ser l’informàtic Ray Tomlinson qui va veure en aquest símbol la manera perfecta de separar el nom d’una persona de l’empresa per a la qual treballava. La seva direcció era tomlinson@bbn-tenexa. La seva empresa era BBN i Tenex, el sistema operatiu que utilitzaven els seus ordinadors. El .com arribaria més tard… l’octubre de 1984.

7. El tercer idioma més utilitzat a la xarxa és l’espanyol, amb un 28% total dels internautes, després de l’anglès i el xinès.

8. El 1978 va néixer l’spam. El primer missatge considerat com a tal va ser un correu electrònic que va enviar el responsable de màrqueting d’un fabricant d’ordinadors on parlava d’un nou model d’ordinador.

9. Facebook concentra la majoria de continguts compartits: el 44% dels elements penjats al web per posar-se en comú provenen d’aquesta xarxa social. A molta distància, el segueix Twitter, amb un 29% total dels continguts.

10. D’aquí a deu anys, Internet serà una necessitat humana bàsica. Així ho asseguren investigadors del centre sociològic Pew Research Center. Segons el seu informe, el 2025 la gent entendrà l’accés a la xarxa com una cosa indispensable i natural.

A les 10 curiositats afegiríem que en aquestes dates es compleixen 20 anys del primer web de ”la Caixa”, el primer pas que ha sustentat tot el procés imparable dels últims anys cap a la banca 2.0 per oferir millors serveis als clients. I és que, tal com va dir al seu dia Tim Berners-Lee, científic i creador del web, “El web no només connecta màquines, connecta persones”.

El proper 17 de maig, celebra el #DiaInternet de la millor manera possible: Navegant!

Fonts consultades: Actualitat RT, IT espresso, BBC, Planeta Curioso

Accepto les condicions d'ús.