INNOVACIÓ

Ets jove i tens una idea: com començar? (1)

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

02 Setembre, 2015


L’emprenedor és cada vegada més jove a Espanya. Segons l’últim Mapa de l’Emprenedoria South Summit 2015, més de la meitat d’espanyols que desenvolupen comercialment una nova idea tenen menys de 35 anys. Així que si ets jove, tens un projecte al cap i vols saber què has de fer per dur-lo a terme, aquest post pot servir-te d’inspiració:

Endavant!

Què fer si sóc emprenedor i vull crear la meva empresa (1)

Tots portem un emprenedor dins. Com afirma un dels gurus del microfinançament, Muhammad Yunus, “als éssers humans ens interessa resoldre problemes”. Aquesta inalienable cerca de solucions és l’ànima de l’esperit emprenedor. Aquí tens algunes indicacions que no has de perdre de vista:

  • Desafia’t: posa’t barreres per superar cada dia. Només així trobaràs sempre la motivació necessària per seguir endavant.
  • Entusiasme: l’única manera d’estar satisfet és fer alguna cosa que t’apassiona.
  • Confiança: si no creus en tu, no trobaràs més que excuses per a no intentar-ho.
  • Actua: el mètode assaig-error combinat amb el teu talent et farà progressar molt més ràpid que si només et dediques a parlar.

Com llançar la teva idea?

En solitari o cercant socis? Recolzat en professionals especialitzats? Aquests són dos dels primers interrogants que se’ls presenten a molts emprenedors. Quines solucions tenim a aquests problemes?

  • Coworking/Networking: tots dos radiquen en la idea d’establir xarxes per desenvolupar idees o oportunitats comunes. Avui dia, el creixement d’aquests dos fenòmens és exponencial. Plataformes com Coworking Spain et poden ajudar a trobar espais o projectes que s’ajustin a les teves necessitats concretes.
  • Incubadores/Acceleradores: solució professional per impulsar la teva idea gràcies a espais compartits i professionals que oferiran consultoria i suport al teu projecte en qualsevol aspecte. Si no saps a qui acudir, fes un cop d’ull a les acceleradores i incubadores espanyoles amb més renom del moment.

CaixaBank, una empenta en tot el que necessitis

Des de CaixaBank ens prenem seriosament la promoció de l’esperit emprenedor i les necessitats econòmiques perquè els teus projectes es posin a caminar. Amb això, volem ajudar a potenciar el teixit empresarial nacional i a impulsar la productivitat i la creació de llocs de treball . Per això, donem suport a les iniciatives empresarials a través de diferents mecanismes:

1.     Instruments de finançament

  • MicroBank: microcrèdits per a emprenedors o per a empreses amb vocació social que ja han fet realitat el projecte de moltes persones.
  • CaixaEmpresa: sigui quin sigui el teu requeriment de capital, a CaixaEmpresa pots trobar una oferta que s’ajusti a tu. A més, entre altres serveis, podràs rebre cada mes informació completa del mercat de la mà de CaixaResearch.
  • Caixa Capital Risc: aquesta unitat de gestió de capital de risc, que en 10 anys ha invertit 51,8 milions d’euros en 150 companyies, ofereix diversos vehicles inversors per a diferents branques d’activitat, entre els quals es troba Caixa Capital Micro, que inverteix en les idees d’emprenedors amb petites aportacions.

Pots obtenir més informació de cada instrument de finançament en els següents enllaços: MicroBank, CaixaEmpresa i Caixa Capital Risc.

2.     Estímuls a emprenedors

3.     Foment de l’esperit emprenedor a les escoles

  • KitCaixa Joves Emprenedors: aquest programa dóna l’oportunitat a alumnes d’entre 15 i 19 anys de crear i gestionar la seva pròpia empresa des de la fase d’establiment fins a la comercialització del producte. L’objectiu és desenvolupar la inquietud dels joves per emprendre les seves idees en el futur.

El 2014, 4 de cada 10 dies start-ups espanyoles van sortir endavant amb el seu projecte i en el futur qui sap si alguna estarà present en els rànquings de millors emprenedors. I tu, t’atreveixes a fer realitat la teva idea?

No et perdis el segon post sobre aquest tema que publicarem en uns dies.

Accepto les condicions d'ús.