INNOVACIÓ

Els Premis EmprenedorXXI ja tenen guanyadors

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

30 Octubre, 2015


Ho vam anunciar fa uns dies: avui revelaríem els guanyadors de la IX Edició dels Premis EmprenedorXXI de “la Caixa”. En joc hi havien més de 400.000 euros en premis, l’objectiu dels quals és impulsar el creixement d’empreses innovadores de recent creació d’Espanya.

Els premis es divideixen en dues categories: “Emprens“, dirigida a projectes amb menys de dos anys de vida que han demostrat potencial per assolir fites en els seus primers passos, i “Creixes“, destinat a aquells projectes entre 2 i 7 anys que hagin demostrat potencial de creixement i les habilitats de gestió necessàries per materialitzar-lo.

Els Premis EmprenedorXXI ja tenen guanyadors 

And the winners are

– Categoria “Emprens” (20.000 €): Travel Compositor

– Categoria “Creixes” (quatre premis segons el sector):

  • Ciències de la vida (50.000 €): Palobiofarma, ubicada a Navarra, ha estat guardonada pel descobriment i desenvolupament de nous medicaments basats en la modulació d’unes dianes terapèutiques específiques anomenades receptors d’adenosina.
  • TIME (50.000 €): Percentil, amb seu a Madrid, és una botiga online que ven i compra roba gairebé nova per a nens i dona, però ho fa a preus un 85% més econòmics dels que es troben en una botiga. Red Points, situada a Catalunya, ofereix una solució jurídica i tecnològica que protegeix les marques i drets de propietat intel·lectual a Internet davant de l’aprofitament il·lícito i a usos no autoritzats per part de tercers.
  • Industrial/Sostenibilitat (50.000 €): Scutum, ubicada a Catalunya, desenvolupa, produeix i distribueix scooters elèctrics 100% eficients amb una R+D+I pròpia i en col·laboració amb un màxim de proveïdors nacionals.
  • Agroalimentari (50.000 €): Alpha Spirit, amb seu a Múrcia, desenvolupa i fabrica productes per a l’alimentació animal. Aquests productes són 100% natural, dissenyats en base a l’alimentació de l’animal quan era salvatge i amb una tecnologia d’avantguarda que no s’utilitza habitualment en aquest sector, “Tenderize”.

L’edició 2015 dels Premis EmprenedorXXI ha concedit dos accèssits, atorgats per entitats col·laboradors per a aquells candidats que destaquin per la seva aportació social i per l’alt component d’innovació del seu treball. Insulclock, amb seu a Madrid, ofereix solucions de e-health per tal de millorar la qualitat de vida dels malalts crònics i ha patentat un dispositiu que s’adhereix a l’èmbol de la ploma del medicament i es comunica amb el nostre smartphone.

Malgrat no aconseguir el guardó principal, les empreses finalistes també tenen premi. En el cas de la categoria “Emprens”, els tres finalistes són Arima (País Basc), Travel Compositor (Balears) i Insulcloud (Madrid) i participaran en un dels ponts tecnològics de Silicon Valley, Tel Aviv o Nova York.

En la categoria “Creixes”, els 12 finalistes rebran una beca de Caixa Capital Risc per visitar empreses de Silicon Valley. A més, les 32 empreses preseleccionades han assistit aquesta setmana a l’Executive Growth Program, un programa per a empreses en creixement impartit per IESE i ESADE.

Enhorabona a tots els premiats! A partir d’ara, ja formen part de la història dels Premis EmprenedorXXI, la voluntat dels quals és impulsar el somni de molts emprenedors.

Accepto les condicions d'ús.