SOSTENIBILITAT

Plaza 2015 torna a acostar el bàsquet al carrer

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

16 Desembre, 2015


“Us diré una paraula, i escolteu-la bé, perquè serà una paraula molt important: bàs-quet.” Aquesta és la frase, ara gravada en el nostre imaginari col·lectiu, que va pronunciar l’exentrenador de la Selecció Espanyola de Bàsquet Pepu Hernández després que Espanya s’alcés amb el seu primer Campionat Mundial a Pequín l’any 2006.

L’arenga del tècnic perquè la societat s’il·lusionés amb aquest esport va fer el seu efecte i, nou anys després, el circuit Plaza 3×3 n’és un gran exemple. El projecte de la Federació Espanyola de Bàsquet, amb el patrocini de CaixaBank, té l’objectiu de fomentar la pràctica d’aquest esport entre els joves i animar-los a compartir valors com la companyonia, el respecte o el treball en equip.

En aquesta nova edició de 2015, Santander, Badajoz, Pamplona, Burgos, Zarautz, Gijón, Madrid, Múrcia, Màlaga, Badalona, Saragossa i Sevilla han estat les onze ciutats escollides. Més de 37.000 persones s’han apropat a aquests llocs per viure la festa del bàsquet. Les xifres de la segona edició parlen per si soles:

  • Més de vuit mil participants
  • 371 voluntaris
  • 2.125 equips inscrits
  • 3.255 partits jugats
  • Cinc ambaixadors: Amaya Valdemoro, Elisa Aguilar, Fernando Romay, Jorge Garbajosa i Isa Sánchez

Des de la categoria mini fins a la sènior, tothom té cabuda en els trepidants 3 contra 3. La Pista de CaixaBank ha estat l’espai que ha acollit les finals de les diferents edats, a més de concursos de triples, habilitats, two ball, etc. Com a complement, els assistents han pogut gaudir d’activitats d’animació, inflables, jocs i concursos.

Una altra de les zones emblemàtiques és la Pista Univers Dona 2018, que té com a objectiu fomentar la pràctica del bàsquet entre les dones i donar a conèixer el Mundial de Bàsquet Femení d’Espanya 2018.

Si vols saber més coses sobre la cita, visita el web de la Federació Espanyola de Bàsquet o el hashtag #Plaza3x3 a Twitter.

Accepto les condicions d'ús.