INNOVACIÓ

Retira diners en efectiu amb el mòbil

Temps de Lectura: 5 minutos

Retira diners en efectiu amb el mòbil
Avatar

CaixaBank

09 Juny, 2016


Imaginem-nos que l’Anna té una persona contractada per a serveis de neteja que va a casa seva un cop per setmana. Sempre li paga en efectiu a final de mes, però just avui s’ha oblidat de treure diners i només porta la targeta a sobre. Per sort, ha recordat que amb el mòbil en té prou per solucionar aquest problema.

L’Anna, com cada mes, ha pogut pagar en efectiu els serveis de neteja gràcies a la possibilitat que ofereix Línia Oberta, que, per a casos com aquest, facilita el servei de retirada de diners en efectiu mitjançant un simple codi de mòbil. Aquest codi es rep per SMS i permet treure diners d’un caixer de CaixaBank sense necessitat d’utilitzar la targeta.

Com funciona pas a pas

Per a aquest servei de retirada de diners sense targeta, el client de CaixaBank accedeix al servei de Línia Oberta Web o Línia Oberta Mòbil, selecciona dins de “Transferències” l’opció de “Retirar diners d’un caixer amb codi” i després “Enviar codi a una altra persona” i informa del número de compte origen, número de mòbil del receptor i import. Després confirma la transferència, i sap que en qualsevol moment, a més, pot consultar-ne l’estat per saber si el destinatari ha retirat els diners o no.

Com disposar de diners en efectiu només amb el mòbil

Per part seva, al receptor li arribarà un SMS amb un codi. Llavors, ha d’adreçar-se a un caixer de CaixaBank i seleccionar l’opció “Retirar diners amb codi”. Després, introduirà el número de mòbil de l’emissor i el codi rebut per SMS i la retirada d’efectiu ja es podrà realitzar.

Aspectes que cal tenir en compte d’aquest servei:

  • Canals: aquest servei pot fer-se a través de Línia Oberta (web o mòbil).
  • Qui pot utilitzar-lo: l’enviament només el pot fer un client de CaixaBank a través dels canals esmentats anteriorment. Els diners poden enviar-se a clients de CaixaBank i a no clients.
  • Quines dades fan falta: el codi que li arriba al receptor per SMS i el número de mòbil de l’emissor.
  • Quin cost té: 2 euros, que es cobraran a l’emissor independentment de l’import de l’operació.
  • Limitació d’import: hi ha un límit de 500 € a la setmana i de 3.000 € al trimestre.

Aquest servei és un pas més cap a la digitalització de la banca, un fet que cada vegada suma més adeptes. De fet, per exemple, un estudi recent de la consultoria Pasiona revela que 1.000 milions de persones al món ja són usuàries de banca mòbil.

Accepto les condicions d'ús.