ECONOMIA

Tornada a l’escola: sis consells per gestionar la teva economia

Temps de Lectura: 5 minutos

Tornada a l’escola: sis consells per gestionar la teva economia
Avatar

CaixaBank

24 Agost, 2016


El setembre ja és molt a prop. Les vacances s’acaben i, per a la majoria, això implica una patacada per als nostres comptes bancaris. Els pares tornen a la feina i els nens, a l’escola, i per a molts és el moment de fer malabarismes econòmics.

Segons un estudi d’Ofertia d’aquest mes de setembre de 2016, les famílies gastaran de mitjana uns 397 € per cada fill. Però no cal que s’estengui el pànic. Vols evitar acabar el mes de setembre amb un forat en la teva economia familiar? Et donem alguns consells que pots aplicar aquest mes:

  1. Planifica i organitza les teves despeses: fes un llistat en el qual s’estableixin les teves necessitats principals. Pot ser que no et calgui comprar el llibre de química o que els llapis de l’any passat serveixin per al nou curs. A més, no n’hi ha prou de preveure les despeses que s’hauran de pagar abans de l’arrencada del curs, sinó que també s’ha de valorar si es farà alguna activitat extraescolar o si durant el curs poden sorgir altres despeses fixes.
  2. Compara i torna a comparar: tant als punts de venda com a través de la compra en línia. En aquest període, pot haver-hi diferències importants en els preus de llibres, uniformes, etc. Les grans superfícies solen fer descomptes i ofereixen terminis per pagar amb més comoditat els diferents productes.
  3. Revisa les teves factures. Necessites mantenir l’energia que tens contractada? Cal començar el curs amb aquest canal de subscripció que vas contractar l’any passat? És necessari mantenir el mateix pla de dades del teu telèfon intel·ligent? Setembre és un dels mesos clau per fer aquestes retallades en la despesa familiar.
  4. No llencis els rebuts. Si has de demanar un crèdit, cal que tinguis en compte que en moltes comunitats autònomes hi ha deduccions sobre les despeses escolars, que podràs aplicar en la declaració de l’any vinent. En aquest sentit, es pot deduir des de part de la despesa de la guarderia fins a la totalitat del cost dels llibres de text.
  5. No t’oblidis de les beques, tant nacionals com de les comunitats autònomes. De fet, en algunes regions es pot optar al Xec Guarderia.
  6. Economia col·laborativa: l’alternativa del moment. Cada vegada són més els pares que s’apunten a aquesta tendència. Entre els molts serveis de consum col·laboratiu, les plataformes d’intercanvi de llibres com Donaz o Bolsa de Libros permeten canviar llibres de manera gratuïta o adquirir-los a preus més rebaixats. Si ets més de xarxes socials, apunta’t als grups de pares de Whatsapp, Telegram o Facebook per poder intercanviar productes que altres ja no utilitzen o aconseguir-los de manera gratuïta. Una altra opció, avui molt de moda, són les plataformes de productes de segona mà, com Wallapop, on pots trobar productes que mai t’haguessis imaginat que podies tenir a l’abast.

Amb aquests consells, la tornada a l’escola serà menys dura per a la nostra economia. A més, no oblidis que pots consultar i organitzar tots els teus moviments econòmics des de l’app mòbil de CaixaBank.

Accepto les condicions d'ús.