SOSTENIBILITAT

DJSI, un índex que mesura les bones pràctiques en sostenibilitat

Temps de Lectura: 5 minutos

DJSI, un índex que mesura les bones pràctiques en sostenibilitat
Avatar

CaixaBank

14 Setembre, 2016


Durant els anys la sostenibilitat, el medi ambient i, sobretot, la responsabilitat social han esdevingut conceptes clau en l’agenda de moltes empreses, organitzacions i mitjans de comunicació. Aquesta creixent preocupació ha donat lloc al naixement de nous índexs: és el cas de DJSI, índex Dow Jones de sostenibilitat, considerat per molts la referència del concepte sostenible i responsable per als mercats.

Què és el DJSI?

El DJSI és la variant del Dow Jones (índex borsari de Nova York) per a les empreses que compleixen certs requisits de sostenibilitat. És a dir, es tracta d’un índex mundial que valora les bones pràctiques de les empreses d’acord amb criteris socials, mediambientals i econòmics.

Actualment, els 600 punts d’anàlisis que componen el DJSI són considerats els més duradors a nivell global i s’han convertit en el punt de referència clau per a aquells inversors que tenen en compte criteris de sostenibilitat a l’hora d’invertir.

Quines empreses el formen?

Per formar part del DJSI és necessari superar una anàlisi duta a terme per la companyia RobecoSAM. Aquesta anàlisi es basa en la realització d’un qüestionari, informació que facilita la mateixa empresa i una anàlisi de la presència en els mitjans de comunicació. Amb tot, els analistes qualifiquen les empreses amb una escala de punts de l’1 al 100 i decideixen quines passen a formar part o no de l’índex DJSI.

 

Com es va crear?

El DJSI va ser creat l’any 1999 per les entitats Dow Jones Indexes, Stoxx Limited i SAM i, des de llavors, segueix el mateix procediment cada any. Actualment, s’ha convertit en el primer indicador mundial de l’actuació de les empreses en termes de sostenibilitat.

CaixaBank es consolida com un dels bancs més sostenibles del món

CaixaBank ha assolit aquest any 88 punts en el Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Aquest resultat, cinc punts superior a l’obtingut l’any passat, situa l’entitat financera entre els millors bancs a nivell mundial en responsabilitat corporativa, millorant la seva puntuació en els tres àmbits analitzats: econòmic, social i mediambiental. CaixaBank forma part d’aquest índex des de l’any 2012.

Els resultats del DJSI 2016 es poden consultar a la pàgina web oficial.

Accepto les condicions d'ús.