ECONOMIA

Què són els microcrèdits?

Temps de Lectura: 5 minutos

Què són els microcrèdits?
Avatar

CaixaBank

20 Octubre, 2016


Víctor Moro, jove de 31 anys aficionat als esports d’aventura, va decidir convertir la seva afició en negoci i juntament amb un amic va crear l’empresa León Aventura. Van identificar a la seva zona una falta d’oferta per practicar esports com el barranquisme, el ràfting o l’escalada i van decidir llançar-se a crear la seva pròpia empresa. Ho tenien tot planejat, però els faltava el més important: els diners. Gràcies a un primer microcrèdit de 5.500 euros, van poder arrencar el seu projecte.

El temps ha passat i ara, amb més perspectiva, el Víctor ho té clar: “El suport de MicroBank va ser imprescindible. Sense el primer microcrèdit, avui dia no existiria León Aventura”.

Històries com aquesta són possibles gràcies als microcrèdits. Un microcrèdit és un préstec de petita quantitat que es concedeix a persones que, per la seva situació sociolaboral, no poden finançar-se pel sistema creditici tradicional, per falta de garanties o avals.

Les entitats financeres són les que concedeixen aquests microcrèdits i, encara que cadascuna té les seves pròpies condicions, entre les característiques comunes, hi sol haver el fet que es tracta d’un import no gaire elevat, amb un interès inferior als préstecs de consum i amb terminis i quotes adaptats a les necessitats dels sol·licitants.

Aquest tipus de crèdits són ideals per a les persones que desitgen finançar un projecte en els seus inicis, així com per a l’ampliació o consolidació de negocis. A l’hora de concedir-los, encara que no s’exigeixen avals, sí que se sol·licita un projecte viable i de futur per part de l’emprenedor.

On sol·licitar un microcrèdit a CaixaBank?

MicroBank és el banc social de CaixaBank encarregat de concedir els microcrèdits d’aquestes característiques. Creat el 2007, la seva missió principal és donar resposta als diferents segments de població les necessitats financeres dels quals no estan prou cobertes.

Amb aquesta premissa, hi ha diversos tipus de microcrèdits que van dirigits a les diferents necessitats i projectes:

Cada vegada hi ha més persones que aposten pels microcrèdits. Mostra d’això són les xifres de MicroBank registrades el 2015. Es van concedir 21.321 préstecs a emprenedors, autònoms i microempreses, un 15% més que al 2014. Al seu torn, 2015 va ser l’any en què, per primera vegada, es van superar els 100.000 préstecs a persones i famílies, un 56% d’increment respecte a l’any anterior.

Pots conèixer alguna de les històries que hi ha darrere d’aquestes xifres a l’apartat de “Casos Reals” del web de MicroBank.

Accepto les condicions d'ús.