INNOVACIÓ

Qui és qui en la X edició dels Premis EmprenedorXXI?

Temps de Lectura: 5 minutos

Qui és qui en la X edició dels Premis EmprenedorXXI?
Avatar

CaixaBank

16 Novembre, 2016


Què tenen en comú una empresa de viatges i una companyia de biotecnologia A primera vista, són poques les similituds que podríem identificar entre Waynabox y Avizorex Pharma, però avui en destaca una en particular: han estat els guanyadors dels Premis EmprenedorXXI juntament amb Geoblink, Bionostrum i Proton

Aquest any s’ha distingit les millors empreses en les categories de Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentació i Tecnologies Industrials. Totes elles han estat reconegudes com les companyies amb més potencial de creixement d’Espanya en el seu sector. Quines són les claus del seu èxit per merèixer aquests guardons?

  • Avizorex Pharma,  guanyador del Premi EmprenedorXXI Ciències de la Vida. Desenvolupa nous fàrmacs per a la Síndrome d’Ull Sec, una malaltia molt freqüent entre la població.
  • Geoblink,  guardonat amb el Premi EmprenedorXXI Tecnologies de la Informació. Ha desenvolupat una solució d’intel·ligència de negoci dirigida a empreses que tinguin una xarxa física d’establiments.
  • Waynabox,  premiat en la categoria de Negocis Digitals. Plataforma online que ofereix una nova forma de viatjar. El client, per 150 euros pot viatjar un cap de setmana a un destí sorpresa
  • Bionostrum,  mereixedor del Premi EmprenedorXXI Agroalimentari. Empresa de base tecnològica sorgida com spin off de la Universitat d’Alacant i dedicada a la indústria del control biològic de plagues i a la producció d’agents de control biològic i la seva venda a través de grans distrbuïdors.
  • Proton,  reconegut amb el Premi EmprenedorXXI Tecnologies Industrials. Ha desenvolupat la primera placa fotovoltaica de base biotecnològica capaç de treballar en la llum visible aconseguint un rendiment per sobre del 60% en dies ennuvolats respecte a les solucions actuals de mercat

L’edició 2016 dels premis, també ha concedit dos accèssits: Enzymlogic  ha rebut la compensació a la millor innovació tecnològica gràciesal desenvolupament d’eines capaces d’identificar fàrmacs que satisfacin les necessitats del mercat. D’altra banda, l’accèsit al projecte amb major impacte social ho ha obtingut Discubre, una companyia que ajuda a les persones, famílies i col·lectius amb necessitats de productes i serveis vinculats a la discapacitat o diversitat funcional a trobar solucions en un sol espai

A més, BMAT i Sanifit -guanyadors d’anteriors edicions- han rebut el reconeixement a la trajectòria empresarial d’èxit dels últims anys. Els finalistes també seran premiats, ja que podran accedir gratuïtament a un programa d’acompanyament orientat al creixement empresarial i a la internacionalització.

Deu anys premiant emprenedors

“Un consell per als emprenedors?”, es pregunta, “no és fàcil, però després val la pena intentar-ho, lluitar cada dia i deixar-hi la pell”. Alicia Asín és la CEO de Libelium, un projecte que va rebre un Premi EmprenedorXXI el 2009. Després de gairebé set anys de la seva experiència, aquests guardons s’han consolidat com el premi referent per a startups d’Espanya.

La iniciativa, impulsada per “la Caixa ”, a través de Caixa Capital Risc, i coatorgada pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través de Enisa, té com a objectiu identificar, reconèixer i acompanyar les empreses amb més potencial de creixement d’Espanya. Des de la seva creació fa deu anys, hi han participat 5.210 empreses de nova creació, s’hi han invertit 4,3 milions d’euros i 289 companyies han estat premiades.

Enhorabona a tots els participants i premiats! Tots ells han demostrat tenir grans projectes i idees. Emprenedors espanyols, us esperem l’any que ve.

Accepto les condicions d'ús.