INNOVACIÓ

Internet of Things i 5G, les grans tendències del MWC 2017

Temps de Lectura: 5 minutos

Internet of Things i 5G, les grans tendències del MWC 2017
Avatar

CaixaBank

24 Febrer, 2017


Arriba l’esdeveniment tecnològic més important de l’any: el Mobile World Congress (MWC17), que aterra a Barcelona del 26 de febrer fins al 2 de març per convertir la Ciutat Comtal en la capital mundial del mòbil. Més de 101.000 congressistes de 200 països, 2.200 expositors i 3.900 periodistes acreditats d’arreu del món es concentraran en el recinte Fira Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat, un espai on el talent, la innovació i les noves oportunitats estan a l’ordre del dia.

Amb què ens sorprendrà aquest any? Què serà notícia la setmana vinent? Aquí dues primícies: la tecnologia 5G i la Internet of Things (IoT) faran córrer rius de tinta en aquesta nova edició del MWC.

Donem la benvinguda al 5G

El 2017 promet ser un punt d’inflexió en el consum de continguts a internet a favor dels dispositius mòbils, principalment gràcies al desplegament del 5G. Aquesta tecnologia també tindrà un paper rellevant en el desenvolupament de la Internet of Things (IoT) -la connexió a internet d’objectes quotidians com els aparells de cuina, els cotxes o els wearables– ja que les xarxes actuals encara no són capaces d’absorbir els requeriments de les aplicacions IoT i la necessitat dels dispositius d’estar permanentment connectats entre si.

L’associació GSMA, per part seva, ja ha anunciat el llançament de l’IoT Big Data API Directory que posarà a disposició de desenvolupadors dades harmonitzades per crear nous serveis de la IoT. El directori està concebut per fomentar un enfocament comú per a l’intercanvi de dades que ajudarà la IoT a desplegar tot el seu potencial.

Novetats principals

En la jornada prèvia al MWC 2017 els principals fabricants internacionals han revelat les seves últimes novetats en tecnologia mòbil. El nou P10 amb doble càmera de la xinesa Huawei i el prototip del primer smartphone del mercat amb connectivitat 5G a 1 Gbps de ZTE han estat dos dels dispositius destacats.

Nokia, a més, ha protagonitzat una de les tornades destacades del #MWC17. Aquesta vegada sota l’entramat d’HMD Global i Foxconn. La firma finlandesa ha presentat a Barcelona el Nokia 6, ja revelat a la Xina fa unes setmanes, a més de fer l’esperat homenatge al mític Nokia 3310.

A més del recinte central del Mobile World Congress a l’Hospitalet de Llobregat, el recinte de Fira Montjuïc acull altres activitats destacades com el 4 Years From Now (4YFN) i el Women4Tech, a més del Youth Mobile Festival (YoMo) i el Mobile Explorers Club.

4YFN és la plataforma de Mobile World Capital Barcelona per connectar startups, inversors i corporacions i situar la Ciutat Comtal com a líder en emprenedoria digital. En la seva edició de 2016, 4YFN va acollir 12.500 visitants, un 50% més que l’any anterior. El Women4Tech, per part seva, pren el relleu de l’anterior Connected Women com a nou programa de GSMA concebut com a plataforma global per accelerar la inclusió de les dones en la indústria de la telefonia mòbil i mostrar best practices en l’àmbit del lideratge de dones.

Després de la marató de presentacions de la jornada prèvia, el Mobile World Congress seguirà donant a conèixer les propostes més innovadores de l’ecosistema mòbil fins al proper 2 de març.

Ens veiem al #MWC17!

Accepto les condicions d'ús.