INNOVACIÓ

El que hem vist en el MWC 2017

Temps de Lectura: 5 minutos

El que hem vist en el MWC 2017
Avatar

CaixaBank

02 Març, 2017


Un any més, el Mobile World Congress (MWC) celebrat a Barcelona ha estat testimoni de les innovacions més recents en tecnologia mòbil. I si per alguna cosa s’ha caracteritzat especialment aquesta edició és per transcendir l’smartphone i abastar l’àmbit tecnològic digital més enllà del dispositiu mateix.

I és que, a més de la presentació de novetats de les marques en la seva carrera pel mercat de l’smartphone, també destaquen tendències com les xarxes 5G i l’Internet of Things, així com la realitat virtual o la intel·ligència artificial. Com ens permetrà la tecnologia mòbil connectar-nos amb el nostre entorn? L’#MWC17 ha donat alguna pista del futur que s’apropa.

N’és un bon exemple l’àmbit del cotxe connectat, en què han participat actors rellevants com BMW, Ford, Mercedes-Benz, Volkswagen o SEAT. El president de la firma espanyola, Luca de Meo, ha afirmat que Google o Apple són ara mateix competidors directes de les firmes d’automoció i no empreses complementàries en la carrera pel cotxe autònom.

L’Internet de les Coses (IoT) també ha estat un dels protagonistes més rellevants de la fira, fins al punt que ha tingut un espai destacat dins el recinte. En aquest espai, empreses de sectors com la banca, la salut o la construcció han mostrat els seus principals avenços tecnològics.

Resum MWC 2017

En l’apartat de wearables també s’han fet anuncis destacats, com el llançament de la plataforma Android Wear 2.0 per part de Google i LG o el nou rellotge intel·ligent de ZTE.

L'smartphone segueix sent el rei

Sense perdre l’essència de l’MWC, les grans marques no han volgut perdre la seva oportunitat davant la visibilitat internacional de la fira més important del sector. Així doncs, el protagonisme ha quedat repartit entre el llançament dels nous models d’HTC, LG, Huawei i Sony.

Huawei ha revelat el P10, un terminal amb pantalla corba i càmera dual amb el qual la firma xinesa espera superar definitivament la coreana Samsung en vendes a escala mundial. El P10 és una proposta continuista respecte al seu antecessor, el P9, al contrari que LG, que ha decidit deixar enrere els telèfons modulars amb el seu nou G6, amb carcassa posterior de vidre i una pantalla de 5,7 polzades sense a penes marcs.

Una altra de les novetats destacades, encara que no per les seves innovacions tecnològiques, ha estat el Nokia 3310: un terminal sense 3G ni 4G, ni Wi-Fi, ni pantalla tàctil… però indestructible, amb càmera de 2 megapíxels i amb un preu d’uns 50 €. La ressorgida marca finlandesa ha despertat una gran expectació amb aquest model ressuscitat, a la vegada que ha presentat altres prototips que funcionaran amb sistema operatiu Android. I encara hi hagut més nostàlgia en aquest MWC 2017, ja que Blackberry també ha tornat amb Key One, un smartphone amb Android i, tal com es podia esperar, teclat físic.

Resum MWC 2017

D’altra banda, les càmeres són un dels camps de batalla tecnològica més interessants entre els principals fabricants mundials. HTC, Lenovo i Xiaomi permeten fer fotografies amb un desenfocament graduable del segon pla, LG ha incorporat lents de gran angular i Huawei ha introduït millores substancials en la lluminositat.

En conjunt, un any més el congrés més rellevant en noves tecnologies mòbils tanca una nova edició amb bones valoracions tant d’assistents com d’organitzadors, en concret ha tingut 108.000 visitants (+7% vs 2016),… assistents i congressistes que ja comencen a pensar en les novetats i avenços que es revelaran en l’edició del 2018.

Accepto les condicions d'ús.