SOSTENIBILITAT

Un acte simultani a 12 ciutats reconeix la tasca del voluntariat

Temps de Lectura: 5 minutos

Un acte simultani a 12 ciutats reconeix la tasca del voluntariat
Avatar

CaixaBank

11 Març, 2017


Avui se celebra de forma simultània a 12 ciutats espanyoles la Trobada de Voluntariat, un acte impulsat per la Fundació Bancària ”la Caixa” i CaixaBank que vol reconèixer la tasca dels voluntaris i els valors que més els caracteritzen: altruisme, treball en equip, empatia, tolerància, compromís, etc. A aquest acte, hi han assistit tots els empleats que van participar en la Setmana Social, així com els membres de l’associació de voluntaris de ”la Caixa”.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, destaca l’“irrenunciable compromís social” de l’entitat i subratlla que aquesta iniciativa ofereix l’oportunitat als empleats d’“implicar-se en el suport als més necessitats i fomentar així l’acció de voluntariat com un dels eixos clau del model bancari de l’entitat”.

Per Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, “el voluntari és una persona activa, que actua amb generositat i que és solidari perquè té un alt grau d’empatia. És un honor retre homenatge avui a les persones que simbolitzen aquest esperit altruista i saber que formen part del dia a dia de ”la Caixa””.

Aquesta trobada, a més, suposa el tancament del que ha estat una Setmana Social històrica: més d’11.000 empleats de CaixaBank, Fundació Bancària ”la Caixa” i CriteriaCaixa han participat en algunes de les més de 3.700 activitats organitzades per entitats socials vinculades a l’Obra Social. De fet, pel 80% dels participants aquesta era la primera vegada que col·laboraven en el programa, cosa que posa de manifest el creixent interès i implicació en les accions de voluntariat.

De totes les activitats, el 72% es van adreçar a persones en risc d’exclusió social, especialment amb alguna discapacitat, malaltia, addicció o pobresa. També van tenir lloc iniciatives culturals i de respecte al medi ambient, així com tallers lúdics per a nens i gent gran.

“A través de la Setmana Social, CaixaBank ofereix una via als seus empleats per implicar-se personalment en el suport als més necessitats i fomentar així el voluntariat estable, una de les peces clau del model bancari que defensa l’entitat i que se sustenta, entre altres coses, en un fort compromís social”, ha manifestat Juan Alcaraz, director general de CaixaBank.

Accepto les condicions d'ús.