ECONOMIA

Com sobreviure a la tornada a l’escola

Temps de Lectura: 5 minutos

Com sobreviure a la tornada a l’escola
Avatar

CaixaBank

12 Setembre, 2017


Sense cap dubte, la tornada de vacances no sempre és fàcil. El setembre porta sota el braç la segona “gran costa” de l’any i… la tornada a l’escola dels nostres fills. Segons una enquesta de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), la despesa mitjana prevista dels espanyols per al curs 2017/2018 serà de 1.212 euros.

Matrícula, llibres de text, uniforme, material escolar, menjador… Els estalvis comencen a tremolar i és el moment d’organitzar-se per gestionar l’economia i començar amb bon peu el nou curs. Organitzar les despeses, comparar preus, revisar factures o optar per l’economia col·laborativa són alguns consells per estalviar. Malgrat això, perquè la tornada a l’escola sigui més suportable t’expliquem altres trucs i idees:

  1. Elabora un pressupost previ: És una bona idea calcular les despeses escolars del nou curs elaborant un pressupost per fer-se una idea de la despesa total i identificar les compres innecessàries.
  2. Abarateix la factura de la roba escolar: Encara que s’aconsella comprar l’uniforme al lloc recomanat per l’escola, hi ha peces que no porten cap insígnia identificativa i es poden comprar en altres botigues lowcost, com per exemple els polos blancs o els pantalons grisos.
  3. No financis les compres: Encara que el finançament de les compres suposa un alleujament econòmic, només soluciona el problema momentàniament i al final, acabes pagant més. És molt important planificar bé el pressupost.
  4. Compra a l’engròs o per internet: És l’hora de reprendre el contacte amb els altres pares i posar-se d’acord per comprar el material a l’engròs i per Internet, de manera que us podeu estalviar una quantitat important de diners.
  5. Analitza amb deteniment on comprar els llibres del nou curs: Els llibres solen ser més econòmics en hipermercats o botigues en línia, i fins i tot en algunes superfícies t’ofereixen cupons regal. En cas que optis per comprar llibres de segona mà –una de les opcions més econòmiques- recorda que cal comprovar sempre l’estat del material abans de pagar-lo.
  6. Fes una llista del material escolar disponible a casa : Motxilles, carpetes, llibretes, llapis, gomes… El material escolar es va amuntegant any rere any als prestatges. Fes un inventari! D’aquesta manera tindràs controlat tot el que es pot aprofitar per al nou curs. I recorda que és millor no anar acompanyat pels nens en el moment de la compra, ja que pots tornar a casa amb el doble.
  7. Demana consell a altres pares: Tots us trobeu en la mateixa situació, per què no compartir impressions i comoditats? Les noves idees per estalviar sempre són benvingudes.
  8. Pensa com aniran a l’escola els teus fills: La “costa de setembre” es pot prolongar durant uns mesos, així que és molt important avançar-s’hi. Portar-los a l’escola amb cotxe suposa un altre trastorn econòmic, pots optar pel transport públic o compartir cotxe amb altres pares.
  9. Ven el que ja no necessitis: Gràcies a les noves tecnologies, disposem de molts portals per vendre articles de segona mà i donar-los una segona vida.
  10. Informa’t de les despeses deduïbles: Alguns organismes públics permeten que els contribuents es puguin deduir fins a 100 € de despeses per la compra de material escolar de cara a la Declaració de la renda. Per a més informació pots consultar el web de l’Agència Tributària.

Recorda que també pots gestionar la teva economia i aprendre a estalviar amb “La Meva Guardiola”, un servei de CaixaBank sense cost que ofereix als clients anar estalviant diners sistemàticament.

Accepto les condicions d'ús.