ECONOMIA

Nova iniciativa de l’IESE i CaixaBank per formar líders de microempreses

Temps de Lectura: 5 minutos

Nova iniciativa de l’IESE i CaixaBank per formar líders de microempreses
Avatar

CaixaBank

03 Maig, 2018


L’IESE i CaixaBank són els dos protagonistes d’una nova acció conjunta per promoure la formació acadèmica dins el món empresarial. Ho fan mitjançant el Programa de Formació per a Empresaris de Microempreses (FEM), pensat per a empresaris d’empreses d’entre 3 i 10 treballadors que cerquen impulsar el creixement dels seus negocis.

El programa tindrà lloc tant a Barcelona com a Madrid durant els mesos de maig i juny d’aquest 2018. En les sessions, els participants desenvoluparan les eines i habilitats necessàries per obtenir els resultats desitjats a l’hora de gestionar el negoci. Per fer-ho, s’explorarà un total de sis blocs de contingut acadèmic entre els quals hi ha temes com el lideratge i la gestió de persones de manera eficaç, l’anàlisi economicofinancera per a la presa de decisions o la iniciativa emprenedora.

Un altre objectiu del programa és crear sinergies entre els directius i empresaris participants, afavorint així el desenvolupament d’una xarxa de contactes amb la qual compartir desafiaments comuns i nous aprenentatges. També es fomentarà el vincle amb els professors encarregats d’impartir les diverses sessions que compondran el FEM; tots ells pertanyen al Claustre de l’IESE.

Entre l’equip de docents hi ha Alberto Fernández Terricabras, professor dels departaments de Comptabilitat i Control i d’Iniciativa Emprenedora, qui exercirà de director acadèmic de FEM. Així mateix, cada participant comptarà amb l’assessorament d’un mentor que ajudarà a avaluar el projecte. En concret, es tracta de dues sessions individuals de mentoring que impartiran exalumnes de l’IESE.

D’acord amb el conveni, l’IESE i CaixaBank assumeixen part del cost del programa per fer-lo accessible als alumnes.

Compromís amb l'educació financera

La iniciativa s’emmarca dins el pla director de Banca Socialment Responsable de CaixaBank, que té com un dels seus pilars l’educació financera i el suport a la divulgació sobre la gestió de la companyia. Un exemple d’això, més enllà del Programa FEM, és el «Programa Funcas d’Estímul d’Educació Financera», un conveni signat a principis d’aquest any amb la Fundació de les Caixes d’Estalvis (Funcas). L’objectiu és impulsar activitats i projectes d’educació financera per a tota la societat, especialment per a joves, emprenedors, col·lectius vulnerables i persones amb discapacitat.

Accepto les condicions d'ús.