ECONOMIA

L’impacte de la tecnologia en la banca, segons Pere Nebot

Temps de Lectura: 5 minutos

L’impacte de la tecnologia en la banca, segons Pere Nebot
Avatar

CaixaBank

02 Juliol, 2018


Moltes indústries han adaptat les seves estratègies i accions empresarials al nou paradigma tecnològic que evoluciona a un ritme vertiginós. La intel·ligència artificial (IA) és una de les més distingides que en els darrers anys ha guanyat molt protagonisme en tots els sectors, incloent-hi el financer. La seva complexitat i les seves múltiples aplicacions han fet que esdevingui una de les principals tendències tecnològiques en els cercles bancaris.

CaixaBank entén que la intel·ligència artificial, també anomenada avui dia computació cognitiva, ja no és una promesa, sinó que es tracta de tota una realitat. D’aquesta manera inicia la segona entrega de la classe magistral «Applying new technology», organitzada per The Banker en col·laboració amb CaixaBank. En aquest nou capítol, Pere Nebot, director corporatiu de serveis informàtics de CaixaBank, analitza la repercussió de la tecnologia als bancs i com aquests bancs poden adaptar-se al ritme d’aquestes transformacions.

Segons Pere Nebot, CaixaBank segueix quatre passos per adaptar-se a l’era tecnològica en què ens trobem. «Primer de tot, analitzem les principals tecnologies que apareixen en el mercat. En segon lloc, valorem quines d’aquestes tecnologies afegiran valor a la nostra empresa. Tercer, determinem si aquesta tecnologia té prou maduresa com per ser incorporada en els nostres sistemes. I, finalment, ens posem mans a l’obra per adaptar el nostre banc a aquesta tecnologia».

En els darrers anys, a més de la intel·ligència artificial, han sorgit altres tecnologies en el mercat, com ara el blockchain, la IOT o el 5G. I encara que els bancs vulguin desenvolupar les seves millors pràctiques tecnològiques, «és pràcticament impossible entendre-les totes amb deteniment», explica Nebot. Per aquesta raó «és molt important confiar en els socis, ja que tenen una presència constant en el mercat tecnològic». Fins i tot així, CaixaBank treballa amb grans proveïdors i universitats, oferint projectes innovadors per atreure el talent tecnològic. «No pots oferir els millors serveis als teus clients si no tens els millors enginyers», al·lega el director corporatiu de serveis informàtics de CaixaBank.

Accepto les condicions d'ús.