SOSTENIBILITAT

Reial Madrid: moment de revàlida

Temps de Lectura: 5 minutos

Reial Madrid: moment de revàlida
Avatar

CaixaBank

08 Febrer, 2019


El Reial Madrid afronta una nova edició de la Copa del Rei amb l’objectiu de recuperar el títol de campió que li va arrabassar el Barça a Gran Canària. Els de Pablo Laso seran coamfitrions de la Copa del Rei, de la qual porten 27 títols i 47 finals disputades

[vc_column_text

La Copa del Rei es juga a casa, això és el que reiteren els aficionats del Reial Madrid; blancs, merengues… tota l’afició està preparada per esmenar l’ensopegada de la passada Copa del Rei, que van perdre davant el seu principal rival: el Barça de Pešić. Les Canàries sempre han estat un taló d’Aquil·les per al Reial Madrid, tant en l’apartat de futbol com en el de bàsquet. Aquella derrota, per només dos punts de diferència, encara cou entre una afició que entén que aquest ha de ser un gran any per al seu club. El bàsquet atresora la intensitat, la immediatesa i l’esforç que molt poques disciplines poden emular. Tot compta, cada jugada pot marcar el punt i seguit que reclama una grada acostumada a recollir títols.

EL REIAL MADRID ARRIBA A LA COPA DEL REI COM EL TERCER CLASSIFICAT A LA LLIGA ACB, A NOMÉS UNA VICTORIA DEL LÍDER, EL BARÇA LASSA

Així es presenta aquest Reial Madrid, un campió europeu que sap perfectament el que és guanyar la Copa del Rei. Ho va fer fa només un parell de temporades. Per a aquesta ocasió, els blancs aterren amb la cara d’haver sumat 14 victòries i tenir només cinc derrotes a la competició de la Lliga, i s’alça, a més, com l’equip més anotador del campionat regular, amb un total de 1.695 punts. Estadístiques similars al segon classificat, el Kirolbet Baskonia, i amb només una victòria menys que l’actual líder, el Barça Lassa. Ambdós equips seran els principals rivals amb qui s’hauran de batre els madridistes. Per alçar novament la fita i engrandir encara més el seu palmarès, en el qual hi ha 34 títols de lliga i 10 Eurolligues, Laso comptarà amb una plantilla que formen jugadors de la talla de Rudy Fernández, Sergio Llull, Anthony Randolph, Gustavo Ayón, Facundo Campazzo, Edy Tavares, Fabien Causeur, Klemen Prepelič, Gabriel Deck, Trey Thompkins o l’etern capità Felipe Reyes. Un combinat en què sempre han alternat grans jugadors nacionals i d’altres provinents de lligues europees i dels Estats Units, entre d’altres. El Reial Madrid també recorda Luka Dončić, actual jugador de l’NBA i cridat a ser rookie de l’any.

Reyes i Llull, dos històrics presents

Cal parar atenció en dues grans figures que arriben en plena forma a aquesta Copa del Rei. Felipe Reyes és el jugador amb més partits de la història del Reial Madrid, i hi acumula un total de 825 trobades. A aquesta dada segueix el seu lloc com a segon màxim anotador a la història del club, amb 8.417 punts. El capità, ex de l’Estudiantes, s’ha convertit en una peça angular en els esquemes de tots els entrenadors que han dirigit un dels clubs més importants de la història del bàsquet espanyol. També ha estat present en la millor època de la selecció espanyola de bàsquet.

El segon gran nom és el del balear Sergio Llull, el segon que segueix a la llista de jugadors amb més aparicions amb l’elàstica blanca, amb un total de 644 partits. També és present a la llista de jugadors amb més punts, un total de 7.161, xifra amb què va superar Rafael Rullán (7.135). Llull ha estat un jugador especialment determinant a l’hora d’encarar partits clau o eliminatòries com la que repetirà a la Copa del Rei.

FELIPE REYES ÉS EL JUGADOR AMB MÉS PARTITS A LA HISTÒRIA DEL REIAL MADRID I LLULL, EL SEGON. AMBDÓS TAMBÉ SÓN A LA LLISTA DE MÀXIMS ANOTADORS

Sergio és un dels jugadors més polivalents amb què compta el tècnic Laso, capaç d’ocupar la posició de base o aler sempre que el partit ho demani. La seva gran virtut es presenta a l’hora de maniobrar, protegir la pilota i presentar-se a la línia de triple, on acostuma a anotar amb molta facilitat. El seu compromís amb el Reial Madrid és innegable, també la seva capacitat de revolucionar un partit en períodes de màxima exigència, com acostumen a ser el segon i el quart. Felipe també s’ha erigit com un dels grans segurs amb qui compta Pablo Laso sota el cèrcol, ja que es tracta d’un dels jugadors que més rebots atrapa malgrat que no és un pivot de gran altura. La seva capacitat de batallar i encoratjar els seus companys han aconseguit catalogar-lo com un “Espàrtac” del segle xxi. Un jugador de raça que també sap moure’s com molt pocs dins de la zona i fins i tot des de la zona de triple.

PABLO LASO TÉ 12 TÍTOLS COM A ENTRENADOR DEL REIAL MADRID

Per a aquesta revàlida, el Reial Madrid arribarà ara sense Dončić, Chasson Randle, Álex Suárez, Sebas Saiz, Augusto Lima ni Dino Radoncic, jugadors pels quals el club ha ingressat dos milions d’euros. Sí que s’ha reforçat amb Gabriel Deck, aler argentí procedent de San Lorenzo, i el francès Klemen Prepelic, escorta. El club va desemborsar 250.000 euros per ambdós jugadors. Mentrestant, Pablo Laso —que acumula 12 títols des que va arribar el 2011— comptarà amb jugadors júnior per no deixar caps per lligar en la batalla en què el Reial Madrid espera aconseguir recuperar el seu trofeu.

Accepto les condicions d'ús.