16 Desembre, 2013

”la Caixa” inicia el llançament comercial més important d’Europa de pagament amb mòbil NFC


”la Caixa” inicia el servei comercial de pagament amb mòbil NFC (Near Field Communications), en el que suposa el llançament més important d’Europa d’aquesta tecnologia. Aquest acord compta amb el suport de les principals empreses de telecomunicacions del mercat (Telefónica, Vodafone i Orange), així com de Visa Europe. D’aquesta manera, els clients podran pagar amb el mòbil qualsevol de les seves compres.

Avantatges d’aquest nou servei:

 • Tenir totes les targetes en el mòbil de forma còmoda i segura, ja que estaran allotjades en la targeta SIM NFC (element segur).
 • Més comoditat i facilitat d’ús per fer les compres.
 • Poder utilitzar el servei mòbil NFC per a compres en comerços amb TPV “contactless” de tot el món.
 • Disposar d’una aplicació que permet reunir totes les targetes en el mòbil (no solament les financeres).
 • El mateix funcionament que el sistema de pagament amb les targetes “contactless”.

El client ha de disposar d’un telèfon mòbil NFC i contractar online el servei de pagament amb el mòbil. A través de l’aplicació “wallet”, que ha d’estar instal·lada en el mòbil, s’iniciarà el procés de baixada automàtica de les dades de les targetes del client en el SIM NFC.

Llançament

S’iniciarà el servei el gener vinent, amb un llançament entre clients seleccionats de les tres operadores que utilitzin sovint els pagaments amb targeta “contactless”. Està previst que el sistema funcioni de forma massiva el febrer de 2014, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress.

El pagament amb mòbil es pot fer en establiments comercials que admetin pagaments “contactless”.

Sempre amb la garantia de seguretat CaixaProtect

El servei comptarà amb totes les garanties de seguretat de les targetes de l’entitat. El servei CaixaProtect assegura que l’usuari està completament cobert davant qualsevol ús dels seus mitjans de pagament electrònics del qual no sigui responsable.

Més informació a la Nota de premsa


COMENTARIOS

12 opinió a ”la Caixa” inicia el llançament comercial més important d’Europa de pagament amb mòbil NFC

 1. Bon dia Oriol,
  En principi sí que et podries instal·lar l’aplicació i utilitzar el NFC en el teu mòbil. Et recomanem que vagis a una tenda Movistar i els hi exposis el teu cas perquè et facilitin el necessari per gaudir-ne. Cal que disposis d’una SIM especial.
  Salutacions,

 2. Bon dia,

  Disposo d’un Samsung Galaxy S4, actualment a Movistar. He llegit que aquesta tecnologia estaria dsponible a partir del febrer de 2014. Que s’ha de fer per poder participar en el projecte?

  Moltes gràcies,

  Oriol Pérez.

 3. Hola Carles, de moment no serà possible amb Yoigo, ho anunciarem quan estigui disponible. Moltes gràcies per escriure’ns al bloc.
  Salutacions,

 4. Podreu avisar quan estigui disponible per Yoigo? Em sembla molt pràctic pagar portant només el mòbil, i sobretot cara a l’estiu quan normalment portes poques coses al damunt…

 5. Hola Jaume,
  Hem contrastat el teu cas amb els responsables corresponents i, actualment, els terminals lliures de clients de Vodafone no suporten el servei, funcionant només en terminals mòbils comercialitzats per Vodafone. S’està treballant per tal de que els terminals lliures també puguin descarregar-se l’aplicació Vodafone Wallet, imprescindible per poder utilitzar aquest servei. Confiem en que estigui disponible el més aviat possible.
  Moltes gràcies per seguir-nos i escriure’ns al blog.
  Salutacions

 6. Tinc un samsung Galaxy 4 NFC lliure d’origen, i el faig servir amb la companya vodafone. Que he de fer per accedir al servei de pagament contales del mobil?

 7. Hola Carles,
  Segons el què comentes et podem dir que el teu mòbil si que podria ser que fos compatible NFC (hi ha algun model del Samsung SII que no ho és). Cal tenir en compte que de moment el servei sortirà inicialment per les operadores: Telefónica, Vodafone i Orange. Disposar d’una targeta contactless no implica la activació del servei pagament mòbil NFC, són dos serveis diferents.
  Salutacions i gràcies per escriure al blog.

 8. Hola,
  Disposo d’un mòbil Samsung SII i l’operador és Yoigo. Ara que he rebut una targeta contactless, podré fer les compres i treure diners als caixes amb el mòbil?
  Salutacions
  Carles

 9. Hola Cesc, des del bloc encara no et podem avançar res al respecte. Només et demanem que estiguis atent a properes notícies. Moltes gràcies per la confiança. Salutacions.

 10. Hola Jofre, el móvil HTC One ens consta que no està entre els terminals homologats per part de Movistar en aquesta fase incial. De totes maneres, a veure què et diu Movistar en el teu cas. Salutacions i gràcies.

 11. Hola. Si ja tinc un mòbil amb tecnologia NFC (HTC One) i sóc de Movistar, què he de fer per començar a pagar amb el mòbil? a qui m’he de dirigir?

 12. Hola!! He llegit que el servei es llencera amb clients seleccionats que acostumin a fer pagaments NFC. Que es te de fer per ser un de aquest seleccionats? M’agrada molt tot això de la tecnologia, es mes mi dedico i tot… i hem crida molt la atenció aquesta prova pilot. Ja faig els pagaments a traves de la smartpass de vodafone. Però el meu móvil no es compatible amb la wallet, tenint NFC inclús.

  Gracies!

Deixa un comentari

La teva dirección de correu no será publicada Els camps necesaris están marcats *